SuperRehab

(rehabilitacija poškodb & povratek v šport/na delo)

Cilj | Izboljšanje stanja po poškodbi ali operativnem posegu (koleno: npr. sprednja križna vez, hrbet: spodnji del hrbta (»križ«), ramenski obroč, ipd.) in vrnitev na enak ali višji nivo telesnih sposobnosti kot pred poškodbo.

Namen | Namenjen vsem športnikom kot tudi splošni populaciji, ki se sooča z različnimi težavami (preobremenitev, prezgodnja specializacija, ponavljajoči gibi, ipd.).

Potek dela:

♠ Analiza & Testiranje: pregled zdravniške dokumentacije (izvidi, slike, mnenja), pregled navodil in mnenj strokovnjakov (fizioterapija), testiranje (provokativni testi, objektivne meritve jakosti in moči, ipd.),

♠ Načrt Rehabilitacije: razvoj individualnega trenažnega načrta, prilagojen individualnem stanju športnika/vadečega, ki se osredotoči na izboljšanje stanja poškodbe in na razvoj ostalih deficitnih sposobnosti,

♠ Izvedba Treninga & Spremljanje Napredka: izvedba zastavljenega načrta in sprotno spremljanje in analiza stanja, po potrebi tudi prilagoditev načrta povratka k športu ali delu,

♠ Povratek k Igri: Izvedba tako imenovanega “return-to-play” protokola, ki omogoča povratek na tekmovalna igrišča oziroma delo v najkrajšem možnem času in vadečega pripelje na enak oziroma višji nivo telesne (in mentalne) pripravljenosti kot pred poškodbo.

SuperTrening pogled na rehabilitacijo:

Nudimo in omogočamo individualni pristop k rehabilitaciji poškodbe ali stanja. Na podlagi zdravstvene diagnoze in našega testiranja (vprašalniki, ocena stanja, testiranje gibalnih zmožnosti) v okviru zmožnosti posameznika pripravimo program rehabilitacije, ki je prilagojen vsakemu vadečemu glede na njegovo ali njeno specifično stanje. Le tako je namen rehabilitacije upravičen in čimprej dosežemo želeni cilj – povratek na športni teren ali delovno mesto. Poleg izboljšanja vseh gibalnih sposobnosti pa je zagotovljeno tudi boljše mentalno počutje!
Poškodbe so (pre)pogosta zgodba mnogih mladih športnikov, kajti vsi si želimo tekmovanja in primerjave z najboljšimi, a če nam zdravje tega ne dopušča potem se kmalu mlad športnik znajde v jami, iz katere se je zelo težko izkopati, še posebej ker vedno ‘lovi’ izgubljen čas, ki bi ga sicer lahko namenil razvoju in napredku gibalnih sposobnosti, tehničnih znanj in taktičnih veščin.

SuperRehabilitiraj svojo poškodbo in se gibaj brez bolečin!

Izpolni spodnji obrazec in začni svoj SuperRehab povratek na vrh!